Oog voor jouw talent
Persoonlijk
Werkgeluk

Basistraining voor gastouders

header-gastouders_basistraining.jpg

Gastouders spelen een heel belangrijke rol als mede-opvoeder van de gastkinderen. Daarom volgen al onze gastouders een deskundigheidstraining, voordat ze met de opvang starten. Deze Berend Botje Basistraining bestaat uit drie avonden. Je ontmoet er andere nieuwe gastouders en maakt uitgebreid kennis met onze werkwijze en ons pedagogisch beleid. Je gaat in diverse werkvormen aan de slag met allerlei specifieke onderwerpen die met gastouderopvang te maken hebben. Het is een gezellige én leerzame training.

Wettelijke opleidingseisen

Een gastouder moet in het bezit zijn van minimaal een MBO-diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Een lijst met alle goedgekeurde diploma's vind je op deze pagina. Beschik je niet over een goedgekeurd diploma, dan helpt Berend Botje je graag om dat alsnog te behalen. Je volgt dan het diplomatraject MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn, specialisatie gastouders, van ROC Rivor. Je bereidt je zelfstandig voor op het examen en kunt starten wanneer je wilt. Meer informatie vind je op diplomaroute.nl.

Wat zijn de kosten?

Van de kosten voor het diplomatraject betaal je alleen een eigen bijdrage van € 375,-. Berend Botje betaalt het overige deel, onder de volgende voorwaarden:

  • Je bent na een intakegesprek met een bemiddelingsmedewerker geaccepteerd als toekomstig gastouder

  • Je rondt het traject bij ROC Rivor af met het diploma

  • Heb je het diploma, dan ben je minimaal twee jaar beschikbaar om opvang te bieden

  • In die twee jaar bied je alleen opvang aan via Gastouderbureau Berend Botje

Eerste hulp aan kinderen

Een andere wettelijke eis is dat een gastouder beschikt over een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Een lijst met EHBO-certificaten die aan de landelijke eisen voor gastouders voldoen vind je op deze pagina. Je kunt via Berend Botje een geschikt certificaat behalen. Bij aanmelding vertelt een bemiddelingsmedewerker je daar meer over.

Aanmelden en informatie

Belangstelling voor werken als gastouder? Vul het aanmeldformulier in en één van onze bemiddelingsmedewerkers neemt contact met je op. Eerst meer weten? Vraag meer informatie aan via ons contactformulier.

go-2-kinderen.jpg