Oog voor jouw talent
Persoonlijk
Werkgeluk

Gastouder worden via Berend Botje?

header-go-worden.jpg

Wij zijn altijd op zoek naar gastouders. Werk je graag met kinderen en wil je dit combineren met je eigen gezin? Dan is werken als gastouder een ideale combinatie.

Belangstelling? Meld je aan als gastouder. Wil je meer informatie over hoe je gastouder kan worden? Vul dan het contactformulier in en één van onze bemiddelingsmedewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op. Wij kunnen je ook helpen als je nog niet aan de juiste eisen voldoet. Lees hoe dit proces verloopt. 

We snappen dat je misschien veel vragen hebt, deze proberen we alvast zo goed mogelijk de beantwoorden. Heb je een vraag over een specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag!

Voordelen als gastouder:

 • Geef je zelf aan hoeveel en welke dagen je wilt werken

 • Ontvang je per kind per uur een vergoeding

 • Volg je een gratis basistraining bij Berend Botje

 • Word je professioneel begeleid door een bemiddelingsmedewerker

 • Verzorgt Berend Botje de administratie en uitbetaling

 • Kun je gebruik maken van onze gratis uitleenservice

 • Gastouderbureau Berend Botje zorgt voor de juiste begeleiding en ondersteuning. Lees hieronder hoe dat gaat.

Begeleiding en ondersteuning

Je bemiddelingsmedewerker komt meerdere malen per jaar bij je langs. In ieder geval voor een jaarlijkse risico-inventarisatie op de opvanglocatie en voor een voortgangsgesprek. Ook voor kennismakingen en zogenaamde koppelingsgesprekken met ouders komt ze bij je langs. Je kunt ook altijd bij je bemiddelingsmedewerker terecht met je vragen. Al onze bemiddelingsmedewerkers zijn pedagogisch geschoold en kunnen je dus helpen met deskundig advies. Bovendien kan je één van onze eigen orthopedagogen vragen voor pedagogisch advies.

Uitleenservice

Gastouders van Gastouderbureau Berend Botje kunnen voor de opvang van kinderen artikelen lenen via onze uitleenservice. Denk bijvoorbeeld aan autostoeltjes, campingbedjes, buggy's, diverse soorten wandelwagens en boxen. Per artikel lenen we maximaal één exemplaar uit. De lijst met het volledige assortiment en de voorwaarden van de uitleenservice kan je downloaden.

Basistraining

Gastouders spelen een heel belangrijke rol als mede-opvoeder van de gastkinderen. Daarom volgen al onze gastouders een deskundigheidstraining, voordat ze met de opvang starten. Deze Berend Botje Basistraining bestaat uit drie avonden. Je ontmoet er andere nieuwe gastouders en maakt uitgebreid kennis met onze werkwijze en ons pedagogisch beleid. Je gaat in diverse werkvormen aan de slag met allerlei specifieke onderwerpen die met gastouderopvang te maken hebben. Het is een gezellige én leerzame training.

Wettelijke opleidingseisen

Een gastouder moet in het bezit zijn van minimaal een MBO-diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Een lijst met alle goedgekeurde diploma's vind je op deze pagina. Beschik je niet over een goedgekeurd diploma, dan helpt Berend Botje je graag om dat alsnog te behalen. Je volgt dan het diplomatraject MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn, specialisatie gastouders, van ROC Rivor. Je bereidt je zelfstandig voor op het examen en kunt starten wanneer je wilt. Meer informatie vind je op diplomaroute.nl.

Wat zijn de kosten?

Van de kosten voor het diplomatraject betaal je alleen een eigen bijdrage van € 375,-. Berend Botje betaalt het overige deel, onder de volgende voorwaarden:

 • Je bent na een intakegesprek met een bemiddelingsmedewerker geaccepteerd als toekomstig gastouder

 • Je rondt het traject bij ROC Rivor af met het diploma

 • Heb je het diploma, dan ben je minimaal twee jaar beschikbaar om opvang te bieden

 • In die twee jaar bied je alleen opvang aan via Gastouderbureau Berend Botje

Eerste hulp aan kinderen

Een andere wettelijke eis is dat een gastouder beschikt over een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Een lijst met EHBO-certificaten die aan de landelijke eisen voor gastouders voldoen vind je op deze pagina. Je kunt via Berend Botje een geschikt certificaat behalen. Bij aanmelding vertelt een bemiddelingsmedewerker je daar meer over.

Aanmelden en informatie

Belangstelling voor werken als gastouder? Vul het aanmeldformulier in en één van onze bemiddelingsmedewerkers neemt contact met je op. Eerst meer weten? Vraag meer informatie aan via ons contactformulier.

go-buiten.jpg