Oog voor jouw talent
Persoonlijk
Werkgeluk

Berend Botje Academie

bb-academie_flesje-1655988674.jpg

Bij Berend Botje vinden we het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. Wij geloven erin dat je werkplezier hebt als je je talenten kunt inzetten en ontwikkelen. Je bent daarin nooit uitgeleerd. Via onze eigen Berend Botje Academie kan je het hele jaar door kiezen uit cursussen, opleidingen, workshops, webinars en leerlunches, speciaal gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing.

Laat je alvast inspireren door ons aanbod!

Workshop Dunstan Babytaal

Waarom huilen baby’s en hoe herken je de verschillende babyhuiltjes? Tijdens de workshop Dunstan Babytaal maak je kennis met de Dunstan Babytaalmethode en krijg je onder andere tips over het troosten van een kind.

Workshop Baby- en kindergebaren

Tijdens deze workshop leer je de basiskennis van baby- en kindergebaren. Door een kind al vroeg gebaren aan te leren, kun je met hem of haar communiceren voordat hij/zij kan praten. Zo krijg je meer inzicht in de belevingswereld van een kind. Naast het leren van gebaren, is er ook ruimte voor liedjes, spelletjes en dierengebaren.

Training voorleescoördinator

Als je het leuk vindt om voorleescoördinator te worden naast je werk als pedagogisch medewerker, kun je hiervoor een interessante training volgen. Als voorleescoördinator werk je veel samen met de bibliotheken in de buurt en help je collega’s met tips en nieuwtjes waardoor (voor)lezen nog leuker wordt. Na afloop van de training beschik je over de basiskennis van jeugdliteratuur, de inrichting van de leesomgeving, ouderbetrokkenheid en nog veel meer. De training is vooral gericht op de begeleiding van kinderen van 0 tot 4 jaar.

Training VVE Oriëntatie op Startblokken in de kinderopvang

Op het gebied van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) bieden we de oriëntatie-, verdieping- en hercertificering training aan. Wij werken volgens de methode Startblokken; een VVE-programma met ontwikkelingsgerichte activiteiten, gericht op de doorgaande lijn in de ontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Aan het eind van de training beschik je over alle vaardigheden om kinderen met een VVE-indicatie optimaal te begeleiden. Omdat veel collega’s deze training hebben gevolgd, leer je niet alleen tijdens de opleiding, maar ook gewoon tijdens het werk veel over deze leuke (!) methode.

Workshop logopedie bij kinderen

Sommige kinderen hebben wat extra ondersteuning nodig in de taalontwikkeling. Maar wat is normale taalontwikkeling en hoe herken je daarin bijzonderheden? Wat doet een logopedist eigenlijk? En hoe zit dat met meertaligheid, spreekontwikkeling en bijvoorbeeld stotteren. Wat is jouw rol hierin als pedagogisch medewerker? Dit en nog veel meer leer je in de workshop logopedie bij kinderen.

Wist je dat veel van onze trainingen met veel plezier worden gegeven door onze eigen trainers? Er zijn nog veel meer trainingen, zoals:

  • Schminken van kinderen

  • Kinder-EHBO

  • Communiceren met ouders / gesprekstechnieken

  • Handigheidjes in Office (Outlook / Word)

  • Time management

  • Feedback geven en ontvangen

  • Management in de kinderopvang

Zodra je bij Berend Botje aan de slag gaat, krijg je toegang tot de academie.

bb-academie.jpg