Oog voor jouw talent
Persoonlijk
Werkgeluk

Engelien | "Ik heb echt de leukste baan die er is!”

foto-voorlezen-engelien-1699279047.jpg

“De vrolijkheid en spontaniteit van de kinderen geniet ik zo ontzettend van”, vertelt Engelien, pedagogisch medewerker op BSO ClubBB De Droomgaard. Zij stapte van een baan in de zorg over naar haar droombaan in de kinderopvang.

“En dat had ik veel eerder moeten doen! Waarom? Het werken met kinderen is zó ontzettend leuk en geeft heel veel voldoening. De combinatie van voorschoolse en buitenschoolse opvang is bovendien echt perfect. Zo kan ik ’s ochtends nog wat in het huishouden doen of koffiedrinken met een vriendin en ’s middags samen met de kinderen lekker knutselen, spelen en voorlezen. De gesprekken met de kinderen, het prikkelen van hun fantasie en de dikke knuffels die ik krijg aan het eind van een gezellige middag met elkaar, zorgen ervoor dat ik voldaan naar huis ga. Het onderdeel uitmaken van een mooi team met fijne collega’s, is de kers op de taart. Ik heb echt de leukste baan die er is!”

Wil je lezen hoe mijn werkdag eruit ziet? Lees dan verder.

“Om 7:00 uur begint mijn werkdag met het verwelkomen van de kinderen op de voorschoolse opvang. De meesten komen vrolijk binnen. De kinderen die een beetje moeite hebben met afscheid nemen van de ouder, stel ik gerust. Vervolgens maken zij een tekening of doen een spelletje en drinken we samen gezellig een kopje thee. Om 8:30 uur breng ik ze naar school en daarna ga ik naar huis.

Het volgende deel van mijn werkdag begint om 13:45 uur met een briefing voor de naschoolse opvang. Om 14:00 uur halen we de kinderen op van school. Op de locatie aangekomen gaan de kinderen eerst zelf even spelen, zodat wij het fruit, de crackers en de thee klaar kunnen maken. Tijdens het eten en drinken lees ik de kinderen voor. Sommige kinderen gaan helemaal op in het verhaal. Heerlijk om te zien!

Na het eten en voorlezen, doen we een activiteit en spelen we buiten in onze mooie natuur- en ontdektuin. Rond 16:45 uur gaan we weer naar binnen. Sommige kinderen worden dan al opgehaald, andere kinderen spelen nog even binnen totdat ook zij worden opgehaald. En dan zit mijn fijne werkdag er alweer op.”